Monday, 2 April 2012

Penyenaraian FGVH – Kerajaan BN pimpinan Najib untung berbilion!!!Penyenaraian FGVH – Kerajaan BN pimpinan Najib untung berbilion!!!
Fitnah 1: Penyenaraian Felda Global Venture Holding (FGVH) menyebabkan para peneroka Felda kehilangan tanah dan rumah mereka akibat digadai di bursa saham. Felda akan mengalami defisit pendapatan apabila saham Felda diapungkan.
Putaq belit sungguh! Tiada ladang sawit dan rumah peneroka terlibat langsung dicagarkan dalam proses penyenaraian FGVH ke bursa saham walaupun sebutir tanah sekalipun. Sebaliknya, hanya tanah-tanah Felda seluas 360,000 hektar yang disewa dari kerajaan-kerajaan Negeri akan dipajak kepada FGVH selama 99 tahun. Pajakan tanah ini akan memberikan pulangan RM1.5 bilion keuntungan bersama antara Felda dan FGVH setahun, dua-duanya syarikat dikuasai kerajaan pimpinan orang Melayu-Islam, peneroka kaum lain langsung tak akan dipinggirkan!
Sebarang projek oleh FGVH hanya melibatkan tanah-tanah milik Felda sedangkan tanah-tanah peneroka seluas 10 ekar dan tanah tapak rumah ¼ ekar sedia ada serta saham-saham dalam koperasi Felda tidak disentuh langsung. Bajet tahunan Felda sebanyak RM1.5 bilion setahun tetap akan diteruskan. Bahkan penyenaraian FGVH akan menjana pendapatan tahunan sebanyak RM500 juta kepada Felda hasil pengapungan sahamnya di Bursa Saham. Penyenaraian ini bakal menjadikan Felda sebagai syarikat multinasional terbesar dunia berasaskan agro-bisnes bersepadu dan dinamik menyaingi secara sihat dengan para pelaku industri ladang global lain.
Fitnah 2:Jika Pakatan Rakyat memerintah, 360,000 ekar tanah milik Felda akan diagih-gihkan kepada generasi kedua dan ketiga anak-anak Felda.
Dia bohong lagi!.Macamana nak pecah-pecahkan tanah-tanah milik Felda 360,000 ekar yang selama ini disewakan Felda dari kerajaan-kerajaan Negeri kepada lot-lot tanah kecil. Nak bagi pulak pada orang-orang yang tiada pengalaman berladang sawit. Fuckatan boleh bangga sajalah kononnya dah 85,000 pemohon isi borang nak dapatkan tanah-tanah tersebut. Kalau ikutkan 85,000 pemohon tersebut hanya dapat 4.23 ekar sahaja seorang, tak ekonomik langsung! Petani sawah padi lagi cerdik bila mengabungkan tanah-tanah sawah mereka jadi ladang sawah, senang dibantu agensi-agensi kerajaan, hasilnya berlipat kali ganda. Cauvinist DAP benci melihat para peneroka Melayu Felda ni pandai dan bersatu padu, sebab tu mereka hasut sana sini mengagalkan penyenaraian FGVH, Melayu haprak je yang rela diperkuda DAP mengkianati bangsanya sendiri!
Selama ini kerajaan-kerajaan Negeri dapat sumber pendapatan hasil ladang tersebut melalui bayaran premium tahunan. Senang-senang jer fuckatan nak bagi ladang sawit tersebut pada golongan yang tidak berkenaan tanpa penat lelah menanam. Esok-esok kalau dah dapat tanah tu gamaknya bolehlah mereka jual pada tokey-tokey DAP, habis sikit demi sikit tanah-tanah milik orang Melayu dan kerajaan tergadai kerana kerakusan dan kebodohan ekonomi puak fuckatan!
Tanah ladang 10 ekar dan tanah rumah ¼ ekar tersedia pun ada segelintir anak-anak peneroka malas nak jaga dan usaha, tapi bab nak makan hasil bulanan masing-masing pakat rebut sampai bergaduh dan bertambah serabut bila anak-anak berebut wasiat harta pusaka bila mak bapak meninggal dunia.Tak mustahil hal yang sama berlaku kepada tanah yang 4.23 ekar tu!
Fitnah 3: Peneroka Felda tidak akan menerima “durian runtuh” dengan penyenaraian ini. Semuanya janji palsu BN menjelang pilihanraya.
Kita tunggu sajalah, Kerajaan akan mengotakan janjinya kepada para peneroka Felda menjelang Mei 2012 ini. Bila dah masuk saham dan untung pasti peneroka dapat dividen dan bonus tahunan.Tidak seperti fuckatan yang sentiasa janji kosong dan menghasut peneroka sana sini tanpa ada program pembangunan yang jelas kerana mereka tahu 112,635 peneroka mendiami 317 tanah rancangan Felda terdapat di 55 kawasan parlimen dan 92 DUN yang sekian lama menjadi kubu kuat  BN-UMNO. Harapkan janji palsu buku puaka berwarna jingga tu memang boleh negara bankrap, tak payah nak tunggu tahun 2019 sepertimana yang sering dimomokkan kepada para pentaksub fuckatan. Dah semuanya nak subsidi dan free, mengelat pulak bayar hutang!
Fitnah 4: Tan Sri Isa Samad tak layak jadi Pengerusi Felda kerana bukan anak Felda dan bukan ahli Koperasi Permodalan Felda (KPF).
Isu ini tak de kena mengena dengan penyenaraian Felda!.Beliau dipilih kerana kelayakan dan kebolehan beliau selama 22 tahun menerajui Negeri Sembilan, antara negeri yang banyak kawasan tanah rancangan Felda. Fuckatan sakit hati sebab mereka kalah di DUN Bagan Pinang walaupun hebat mengeksploitasi isu peneroka di Felda Sendayan dan L.B Johnson yang kerajaan dah pun selesaikan dengan baik sebelum PRK Bagan Pinang dulu. Mazlan Aliman sibuk ke hulu ke hilir menfitnah dan buat kacau sebab dia dijanjikan jadi calon PRU 13 puak fuckatan, tak pun dijanjikan jadi CEO Felda kalau fuckatan menang (nauzubillah!...semoga Allah menghalangnya, amin)
Fitnah 5: Pembangkang berjaya mendedahkan penyelewengan FELDA apabila 354 peneroka Felda Kemahang 3, Kelantan berjaya menyaman Felda RM12.5 juta 
Hahaha spin lagi! 354 peneroka tersebut ‘berjaya’ dalam kes saman ini disebabkan kemenangan teknikal diberikan secara percuma oleh Hakim Mahkamah Tinggi Kota Bharu kerana peguam-peguam Felda tidak hadir semasa pengulungan kes. Namun 354 peneroka hanya menerima RM19,000.00 seorang sedangkan para loyar Tetuan Wan Rohimi dan Asmadi menyonglap RM3,767,258.80juta dari caj guaman. Tidak puashati dengan pampasan tersebut, 304 peneroka telah menyaman semula para peguam kedarah ini. Majlis Peguam Malaysia buat tak tahu jer penipuan ahli-ahli mereka. Para peneroka ini dah mengharamkan duit yang loyar-loyar songlap tu! Exco-Exco Pas Kelantan dan Mazlan Aliman mana berani lagi pergi ke Kemahang!
Kini loyar-loyar yang sama cuba menghasut peneroka Felda Kemahang 1 dan 2 di Kelantan dan Felda Moakil di Johor menyaman Felda menggunakan isu kadar perahan minyak sawit. Nanti giliran peguam-peguam PKR; Sivarasah Rasiah dan Latheefah Koyak pulak akan melahap duit saman RM200 juta dari 766 peneroka Felda Raja Alias, Negeri Sembilan jika menang kes. Padahal faktanya buah-buah sawit di situ busuk dan tanah tidak subur berbanding di ladang sawit lain. Hehehe…30% caj guaman tetap dikenakan loyar, namun jika peneroka tarik balik kes, mereka bakal disaman RM5,000.00 seorang oleh loyar-loyar bangsat ini…Wow banyak tu!!! 

0 comments:

Post a Comment